LED Inbouwspots Installeren

LED Inbouwspots Installeren: Stapsgewijze Handleiding voor een Perfecte Montage

In bijna ieder pand zijn ze terug te vinden; LED inbouwspots. En niet voor niets! Inbouwspots zorgen voor een luxe uitstraling en zijn zeer gemakkelijk in gebruik voor meerdere toepassingen. Of je nu zoekt naar sfeerverlichting of toch af en toe wat fellere verlichting nodig hebt; met dim-bare inbouwspots heb je alle gemakken van verschillende lichtsterktes. En Led inbouwspots installeren hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn…

Waarom kiezen voor LED inbouwspots?

Inbouwspots zijn stijlvol en passen in ieder plafond. De keuze voor LED maakt de spots daarbij ook nog eens duurzaam, zuinig en biedt een extreem lange levensduur. Wist je dat LED verlichting maar liefst 10 keer zo zuinig is als een halogeenlamp? Dat zie je direct terug op de energierekening.

Benodigdheden voor het installeren van LED inbouwspots

Voordat je begint met Led inbouwspots installeren is het belangrijk om de juiste spullen bij de hand te hebben. We maken een kleine overzicht. Voor een uitgebreid overzicht adviseren we je om deze link te bekijken: Led inbouwspots installeren

Allereerst natuurlijk jouw favoriete LED inbouwspots. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lichtwarmtes; het is geheel persoonlijk welke verlichting past bij jouw smaak.

Ten tweede een elektrisch draad van 230V. Het hangt van het aantal spotjes af wat voor draad je exact nodig hebt.

Een dimmer of een lichtknopschakelaar. Dit is afhankelijk van het feit of jij je licht wilt kunnen laten dimmen of niet. Zo kun jij zelf de lichtsterkte bepalen.

Voldoende lasklemmen: Per spotje heb je 2 lasklemmen nodig, maar ook heb je 2 lasklemmen nodig voor de installatie van de plafond centraaldoos. Wil jij 10 spots installeren? Dan heb je dus 2 + 10 x 2 = 22 lasklemmen nodig.

Stappenplan: LED Inbouwspots Installeren

LED inbouwspots worden altijd parallel geschakeld. Dat houdt in, dat wanneer er 1 lampje stuk gaat, de rest het nog wel blijft doen. Hoe je dit doet, wordt in bovengenoemde link helder uitgelegd. Ook is het nog belangrijk om te kijken of jouw verlichting wel of niet geïnstalleerd wordt met trafo. De installatieschema’s met en zonder trafo verschillen.

De meest belangrijke stap is áltijd om de elektra uit te schakelen! Zet de betreffende groep uit in je groepenkast zodat je geen stroomschok kunt krijgen. Vervolgens verbind je de centraaldoos met de stroomkabel, door middel van 2 lasklemmen. Een uitgebreide omschrijving van deze handeling is te vinden in de genoemde link. Nadat je de centraaldoos hebt aangesloten, trek je de stroomdraad over het plafond, waarbij je door ieder gat een lus van plusminus 20 centimeter stroomdraad laat uitsteken. Vervolgens haal je de spotjes met een externe trafo, van de connector af, waarna je één voor één de LED inbouwspots kunt installeren. Ook hiervoor verwijzen we je graag naar de link: Led inbouwspot installeren

Veelgemaakte Fouten en Handige Tips

Zoals je misschien wel leest hoeft Led inbouwspots Installeren niet heel moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurd. Wanneer je na het lezen van de handleiding onzeker bent over de klus, adviseren wij altijd om het te laten uitvoeren door een professional of iemand met ervaring. De meest gemaakte fouten bij het kiezen van LED verlichting is dat niet iedere LED lamp dim-baar is. Let hier dus goed op, wanneer dit wel de voorkeur heeft. Ook is het belangrijk om de lichtkleur goed af te stemmen op de rest van het pand, en er voor te zorgen dat je verlichting aanschaft die niet bromt of knippert. Dit laatste is meestal een kwaliteitskwestie. Hoe beter de kwaliteit van de verlichting, hoe minder ze knipperen of brommen. Wij wensen je heel veel succes met deze klus!

Gerelateerd